• Måndag – Fredag: 10-18
  • Lördag: 10-14
  • Söndag: Stängt
  • Adress: Lindövägen 41, Norrköping
  • Telefontider: Måndag – Fredag: 8-18
 • Nyheter

  En designblogg om trender, design och annat som vi gillar. Service mot våra kunder är alltid viktigast men hinner vi så försöker vi dela med oss av det vi kan, tycker och tänker här.

  Gulled Agenturer

  Gulled Agenturer är en av våra samarbetspartners och vi på Kontor Ett skulle gärna vilja att ni lär känna ett av de företag som vi arbetat länge och mycket tillsammans med – Gulled Agenturer.

  Danska Hay, brittiska Tom Dixon samt italienska Magis är möbelproducenterna som för tillfället ingår i Gulled Agenturers verksamhet och på dessa företag huserar bland annat världsberömda designers som Marcel Wanders, Jasper Morrison, Stefano Giovannoni för att nämna några få.

  Gulled är precis som KONTOR ETT, ett familjeföretag. Gulled Agenturer drivs idag i den fjärde generationen och man kan lugnt säga att passion för design och inredning finns i blodet.

  Det hela startade redan 1895 i Smålandsskogarna av Karl Elof och hans hustru. 1914 flyttade de till Emmaboda där de byggde en möbelfabrik, de tillverkade främst stolar, bord och skåp. Senare öppnade de en möbelbutik precis intill fabriken och då utökades sortimentet med klädda soffgrupper.

  Lennart Gulled, tar 1944 över företaget. I mitten av 50-talet upphör möbelaffären men Lennart fortsätter inom möbelbranschen. Hans son Calle Gulled startade upp agenturen för italienska Flos i Sverige efter många års erfarenhet inom möbelbranschen.

  Inte ville Calles söner bryta den fina familjetraditionen inom möbelbranschen och de, Johan och Henric, driver sedan 2005 Gulled Agenturer tillsammans med Bodil, som arbetat tillsammans med Calle sedan 1986.

  Vill Ni se vilka produkter man erbjuder så kika in på www.gulled.se och titta runt.

  Vi hoppas på ett fortsatt gott samarbete med Johan, Henric och Bodil på Gulled!