• Måndag – Fredag: 10-18
  • Lördag: 10-14
  • Söndag: Stängt
  • Adress: Lindövägen 41, Norrköping
  • Telefontider: Måndag – Fredag: 8-18
 • Nyheter

  En designblogg om trender, design och annat som vi gillar. Service mot våra kunder är alltid viktigast men hinner vi så försöker vi dela med oss av det vi kan, tycker och tänker här.

  Designklassiker – Stringhylla

  Stringhyllan – Nisse Strinning, 1949.

  Stringhyllan designades av svensken Nisse Strinning redan 1949. Som alltid finns det en historia bakom en riktig klassiker.

   

  1949 utlyste bokförlaget Bonnier en tävling. Tävlingen gick ut på att ta fram en hylla för böckerna som Bonnier planerade att sälja. Hyllan skulle vara billig, enkel att skicka, lätt att montera och sätta upp. Nisse Stinning hade länge gått i tankar om en sådan hylla och tävlingen fick honom att göra verklighet av sina planer. Hur tävlingen gick? Stringhyllan vann och resten är historia.

  Hyllan är egentligen mer ett hyllsystem och finns i olika bredd, djup och höjd och möjligheterna att bygga vidare på sitt stringsystem är en del av det som gör att människor uppskattar Stringhyllan så mycket. Men det är inte bara de i princip oändliga möjligheterna till att bygga vidare på hyllsystemet som gör hyllan så uppskattad. Denna designikon till har många fördelar. De kriterier som Bonnier angav till sin tävling hölls och hyllan är enkel att skicka, enkel att montera och sätta upp. Om den är billig är en fråga beroende på vad man själv tycker att man får för pengarna, men vi på KONTOR ETT tycker att det är väldigt mycket design för pengarna. En annan bra sak med hyllan är att alla böcker oavsett storlek får plats, man väljer själv var man sätter hyllplanen och gavlarna fungerar som bokstöd. Föränderlig och flexibel är två ord som väl stämmer in på hyllan. Blir man trött på hur sin gamla hylla ser ut så kan man bygga om lite med det man har eller köpa till några extra hyllor, gavlar, skåp eller tidningsställ så får man en helt ny design på sin gamla Stringhylla! Design med hög funktionalitet och härlig känsla för form och detalj, en svensk klassiker helt enkelt. . Priser börjar på runt 965:- för en liten String pocket. Frågor angående priser och så vidare hjälper vi till med så fort vi bara hinner, maila info@kontorett.com för frågor.

   

   

  Källa : String.se