• Måndag – Fredag: 10-18
  • Lördag: 10-14
  • Söndag: Stängt
  • Adress: Lindövägen 41, Norrköping
  • Telefontider: Måndag – Fredag: 8-18
 • Nyheter

  En designblogg om trender, design och annat som vi gillar. Service mot våra kunder är alltid viktigast men hinner vi så försöker vi dela med oss av det vi kan, tycker och tänker här.

  Stringhyllan i fokus!

  Inför vår String-weekend i mitten av november tänkte vi presentera denna svenska designklassiker lite närmare. Historien börjar redan 1949 då bokförlaget Bonnier utlyste en tävling som gick ut på ta fram en bokhylla som skulle passa i de svenska folkhemmen. Kriterierna för hyllan var att den skulle vara billig, enkel att skicka samt lätt att montera. Bland 194 bidrag från hela världen vann Nisse Strinnings bidrag och det var startskottet för en succéresa.

  Under 50-talet fortsatte konceptet att utvecklas med nya smarta lösningar och produkter för att varje kund ska kunna bygga sin unika hylla som passar just deras hem. Storhetstiden var 60- och 70-talet men efter det var intresset för String-hyllan svalt, den ansågs omodern. Fram till och med 2000-talet nyproducerades endast väldigt små volymer av hyllsystemet och historien var påväg att ta slut.

  Men då fick två killar ifrån Skåne möjligheten att förvärva rättigheterna och gjorde en nysatsning på den gamla klassikern. Nisse Strinning anlitades, då 87 år gammal för att hjälpa till att uppdatera Stringhyllan för att passa i tiden, en ljusare och ”lättare” koncept blev resultatet. Succén var återigen ett faktum och 2006 lanserades Nisse Strinnings sista bidrag, String Pocket.

  Till den 12:e november kommer vi att ha en ny String-utställning klar, med smarta lösningar för att påvisa detta hyllsystems oändliga möjligheter. Utöver det kommer vi att erbjuda 10% i rabatt på både köp och ordrar av String.

  För mer information och inspiration, titta in på Strings hemsida.